Friday, January 1, 2010

Busuk yang sedappp...

Salam...perghh...lama gak aku aku tak post apa-apa pun kat sini.Takdak yng gempak pun so aku keep silent aje la.So...kalender Masehi bertukar lagi..2010! Bertambah lagi la umur aku tahun ni. Ha..tahun ni aku dahulukan entry aku ni dengan dua menu yg mmg payah tekak aku nak tolak weii...tapi sorri sbb enterprem tak cantik la..


Ni menu aku tengahari tadi.Sesetengah orang masak amik biji saja tapi klu aku, lebih suka kikis kulit petai tu dan hiris nipis-nipis sekali ngan bijik petai sekali. Kena pulak boh udang hidup...perghh!Kalau setakat mak mertua lalu kat belakang tu mintak maap la konpom tak nampak tapi kalau lalu depan insyaallah...gerenti nampak!Hii..hii..hi..bilik air kasi curah air banyak2 aaa..ada bau la...


Ni pulak sebenaqnya aku dah masak masa cuti krismas hari tu,ni baru rajin nak posting.Memang dah habis pun. Ni nama dia Rich Choc Pudding aku amik dari myR resepi dari Juns11. Memang sedap and very the yummy! Memula tu aku cadang nak tebus kegagalan aku untuk buat Puding Wangi cik DJ tapi mengingatkan rotan yang cik sifu tu bawak utk kejar aku keliling padang tempoh hari, aku tak konfiden lagi boleh buat...takut kena rotan lagi waa... Apa2 hal pun layannn....

2 comments:

  1. Salam thn baru!!! E-na dtg nak makan sambal udang petai tu..he he bole mkn ngan pudding je ye..

    ReplyDelete
  2. salam 2u2.hii..hiii.ya lah nampaknya,nasik pun kena sendiri punya tau...

    ReplyDelete